BakkersBaas kijktips #13

BakkersBaas komt vandaag met enkele kijktips voor de rest van deze week. Sinds gistermiddag is het zevende seizoen van het bakprogramma The Great British Bake Off te zien zijn op de NPO1. Omdat gisteravond de Oranje Leeuwinnen werden gehuldigd was de eerste aflevering verschoven naar de middag. Nu zal tot en met een vrijdag iedere aflevering gewoon om 19.00 op de NPO1 worden uitgezonden. Uiteraard is dit alles onder voorbehoud.

Kijktips: 8 – 11 augustus

In The Great British Bake Off start de zoektocht naar Engelands meest getalenteerde thuisbakker. Hieronder volgt een korte omschrijving van de afleveringen die deze week nog worden uitgezonden. Noteer deze alvast in je agenda.

8-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Koekjes
De bakkers krijgen drie koekopdrachten. De signatuuropdracht is het maken van 24 identiek versierde koekjes. De technische opdracht vereist perfect spuitwerk. Als spektakelstuk maken de bakkers een koekbouwwerk te maken dat iets vertelt over de bakkers.

9-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Brood
Het is broodweek en Paul Hollywood heeft drie uiterst lastige opdrachten bedacht. Voor de signatuuropdracht maken de bakkers een zoet deeg met een twist, daarna gaan de bakkers voor de technische opdracht aan de slag zonder oven en met een summier recept.Bij het spektakelstuk moeten de bakkers drie verschillende soorten meel gebruiken.

10-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Beslag
Er zijn nog maar negen bakkers over en voor de allereerste keer is het beslagweek. Als signatuuropdracht maken de bakkers een Britse favoriet. Het lijkt misschien eenvoudig, maar de jury wil perfectie. De technische opdracht vereist een vaste hand voor het fijne werk. Fouten maken is uit den boze. Voor het spektakelstuk mogen de bakkers zich op hun eigen versie van een Spaanse klassieker storten.

11-8-2017 om 19.00 uur op NPO 1 – Deeg
Het is deegweek, en met nog maar acht bakkers over zijn Mary en Paul gebrand op perfectie. Bij de signatuuropdracht is het tijd voor een ontbijt, vol zoetigheid. Bij de technische opdracht vraagt Mary de bakkers om het hoofd koel te houden terwijl ze maar weinig tijd en instructies krijgen voor een klassiek Brits taartje. Het spektakelstuk maken de bakkers van een verfijnd deeg dat heel moeilijk te maken is en nog moeilijker te bakken.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here