Bakkers hard aan het werk i.v.m orkaan Harvey

Wat zou jij doen wanneer je opgesloten zit in een bakkerij? Een aantal bakkers van de El Bolillo Bakery uit Houston overkwam dit dankzij de orkaan Harvey. De bakkers gingen keihard aan het werk en bakten honderden broden en koeken. De bakkerij had vorige week vrijdag de deuren gesloten om alle werknemers op tijd en veilig naar huis te sturen i.v.m de orkaan die eraan kwam.

Te snel terug in de bakkerij

Zaterdagavond kregen een aantal bakkers toestemming van de eigenaar om weer aan de slag te gaan. Op één locatie mocht er weer gewerkt worden. Wat de bakkers en de baas op dit moment niet wisten, was dat de overstromingen door Harvey nog veel erger zouden worden. Na een flinke hoosbui, stond het water na drie uur zo’n 25 centimeter hoog. De omgeving van de bakkerij kwam blank te staan en de bakkers konden niet meer weg.

Ze gingen brood maken en bakken. In totaal zaten er vier bakkers voor twee dagen opgesloten. Zij werkten bijna constant, een aantal van hen werkten zelfs twintig uur achter elkaar. Het groepje bakkers heeft uiteindelijk 2000 kilo bloem verwerkt. De eigenaar vond dit geweldig en gooide zijn wagen vol met brood en andere lekkernijen, en gaf deze weg aan hulpverleners, verpleeghuizen en opvangcentra.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here