BakkersBaas kijktips #15

Waarschijnlijk hoeven we niet iedereen op de hoogte te brengen maar toch een kleine reminder alvast deze zaterdagochtend. We geven je graag alvast een kijktip voor dit weekend. Morgenavond staat de halve finale van Heel Holland Bakt op het programma van de NPO. Dit betekent dat het vijfde seizoen van het bakprogramma er alweer bijna opzit. Nog twee afleveringen en we weten wie er met de titel Beste Thuisbakker van Nederland naar huis gaat.

Kijktip: 15 oktober

Zondag 15 oktober 2017 · 20:25 · NPO 1 · 51 minuten

De bakkers hebben er zin in. Natuurlijk willen ze allemaal graag in de finale komen, daarvoor zetten ze nóg een stapje extra.

Voor de signatuuropdracht kiest de ene bakker een klassiekere variant dan de andere. De één houdt een race tegen de klok, de ander zit ruimer in de tijd.

Voor de technische opdracht maken de kandidaten een typisch Hongaarse Esterhazy torte. Deze taart is opgebouwd uit laagjes, de laagjes biscuit horen even dik te zijn als de crème die ertussen komt. Hieronder kun je een instructiefilmpje vinden hoe dit Hongaarse gebakje gemaakt wordt.




Dan is het tijd voor het spektakelstuk. De bakkers krijgen daar 3 uur de tijd voor. De spanning loopt op… ze trekken een eindsprint.

Welke bakker gaat er net voor de finale naar huis? En welke 3 maken nog steeds kans op de titel Beste Thuisbakker van Nederland?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here