Frikandeltaartje in Capelle aan den IJssel is een hit

Mede dankzij sociale media is het frikandeltaartje van ‘t Bakkertje in Capelle aan den IJssel een enorm verkoopsucces. Het taartje vliegt volgens bakker Frank van Gisbergen namelijk de winkel uit, en mensen komen er speciaal voor naar de winkel in ‘s Gravenland. Er zit ook een verhaal achter dit hartige taartje en Frank vertelt zijn verhaal in de IJssel & Lekstreek, een huis-aan-huiskrant.

Het verhaal

Deze bakker vindt het sowieso erg leuk om soms eens wat ‘gekke’ producten te verzinnen. De afgelopen jaren ontwikkelde hij hele aparte oliebollen en een groen alpenbrood. “We doen dit ook met het idee om onze klanten soms even wakker te schudden”, zegt Frank van Gisbergen. Daarnaast is ‘t Bakkertje ook een erkend leerbedrijf en hebben ze te maken met stagiaires van omliggende scholen. Om deze studenten eens een andere klus te geven dan het standaardwerk in de bakkerij heeft hij het hartige frikandeltaartje bedacht.

Het frikandeltaartje

Het taartje is gemaakt van een bodem die ook wordt gebruikt bij een quiche taart. De vulling bestaat uit frikandellen,  zacht gegaarde ui en geblancheerde broccoli. Hier komt net als bij een quiche taart een mengsel van room en ei bij en wordt het geheel op smaak gebracht met wat currysaus. Tot slot wordt het geheel bestrooid met wat kaas. De bakkerij is te vinden in Capelle aan den IJssel, aan de Puccinipassage17-19. Op dit moment verkoopt de bakkerij ook een heerlijk kastanjebrood.



Kastanjebrood
Bron: ‘t Bakkertje – Capelle aan den IJssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here