Primeur: Verstegen komt met een eetbare vulling voor een 3D-foodprinter

Het Rotterdamse bedrijf Verstegen heeft als eerste een vulling ontwikkeld voor een 3D-foodprinter. Jeroen van der Graaf, manager Creative Innovation van Verstegen Spices & Sauces raakte een jaar geleden geïnspireerd door een bezoek aan het eerste 3D Foodprinting restaurant in Londen.

Cartridge

De cartridge die wordt gebruikt bevat alleen maar natuurlijke ingrediënten. Er zit bietenpuree, kardemon, piment en knoflook of een puree van knolselderij en macadamia of een frisse gel van citroen, agar-agar en kervel in de cartridge. De smaken zijn ontwikkeld met Jan Smink van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Uiteraard komen de kruiden en specerijen bij Verstegen vandaan.

Op de website van het Algemeen Dagblad kun je het volledige nieuwsbericht lezen. Hieronder kun je wel alvast een filmpje bekijken hoe de 3D-foodprinter het logo van deze krant maakt. Klik hier voor het volledige artikel.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here