Student Albeda College wint eerste prijs bij de Belgium Chocolate Awards

Gisteren vonden in Brugge de Belgium Chocolate Awards plaats. Hier konden chocolatiers en leerling-chocolatiers hun praline door een deskundige jury laten beoordelen. Ricardo Heuvelink, student bij het Albeda College en werkzaam bij de De Berekuil in Ouderkerk a/d IJssel nam ook deel aan deze wedstrijd. De twintigjarige scholier volgt aan het Albeda Collega de opleiding Patissier niveau 4. Hij gaat nog 1 dag in de week naar school en werkt de andere dagen bij De Berekuil.

Winnende praline 

De winnende praline in de categorie leerlingen draagt de naam “Sweet Sensation” en is opgebouwd uit twee onderdelen. Namelijk een volle pecan praline met vanille en amandelnougat. Tot slot bevat het een frisse, zure passievruchtgelei die de praline een goede smaakbalans geeft.



Bron: De Berekuil

De Berekuil

De Berekuil bestaat al bijna 22 jaar in het dorpje Ouderkerk a/d IJssel en maakt op ambachtelijke wijze chocolade. Uiteindelijk heeft het bedrijf in 2016 een crowdfundingsactie gestart om ervoor te zorgen dat zoon Luuk zijn eigen patisserie kon beginnen binnen het bedrijf van zijn vader. Binnen drie weken was dit geld al dankzij de crowdfundingsactie opgehaald en kon Luuk naast bonbons ook patisserie-producten gaan maken.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here