Nederland is Meester Patissier en Meester Boulanger rijker

Afgelopen maandag begonnen er vier kandidaten aan hun meesterexamens in het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Boulangers Daan Hesseling en Herald Vugs gingen op voor de Meestertitel Boulanger. De patissiers Hidde de Brabander en Chris Stienstra voor Meestertitel Patissier. Dit examen duurde maar liefst drie dagen en bereikte dus gisteren zijn eindpunt.

Examencommissie

Bij beide meesterstitels was een examencommissie aanwezig die de kandidaten beoordeelt. Philippe Lemaire, Frank Deldaele, Peter Bienefelt, Mark Plaating en Wietse Schiere (examensecretaris) nemen plaats in de boulangeriecommissie. Bij de patisserie zijn dit Franz Ziegler, Bart Ardijns, Rudolph van Veen en Peter de Wit (examensecretaris).


Nieuwe Meester Patissier en Meester Boulanger

Uiteindelijk heeft Nederland twee nieuwe meesters. Hidde de Brabander en Daan Hesseling kregen na drie dagen zwoegen te horen dat zij het meesterschap hadden verdiend. Waar winnaars zijn, zijn ook “verliezers”. Herald Vugs en Chris Stienstra haalden het felbegeerde meesterschap niet.

Inauguratie van de meesters

Bakkerswereld was uiteraard bij de inauguratie van de twee nieuwe meesters. Hieronder kun je de livestream van gisteravond nog eens terugkijken.





LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here