Bakkerij Haafs krijgt subsidie voor nieuwe oven

In 1994 startten Wilfred Haafs en zijn echtgenote Petra den Otter hun eerste bakkerij winkel in Haren. Wilfred, afkomstig uit het Gelderse Didam, en Petra, dochter van banketbakker den Otter uit Groningen, hadden beiden al de nodige ervaring in het bakkersvak. Ze besloten dan ook erg snel, nadat ze elkaar hadden leren kennen, een eigen zaak te starten.

Meester Boulanger

Uiteindelijk bleef het niet bij dit goede nieuws. Want Wilfred Haafs is sinds 2015 Meester Boulanger en behoort daarmee tot de landelijke top. De titels Meester Boulanger en Meester Patissier zijn de hoogste waardering voor het bakkerij-ambacht in Nederland.



Subsidie voor innovatieve oven

Vandaag lezen we op de website van RTV Noord dat Bakkerij Haafs een steenoven krijgt die automatisch beladen kan worden. Deze investering zal moeten leiden tot een hogere omzet, extra arbeidsplaatsen (twee stuks) en energiebesparing. Omdat deze oven automatisch beladen kan worden zal het gebakken brood een constantere kwaliteit krijgen en daarnaast zal het ook minder afval opleveren. Deze ovens worden meestal alleen gebruikt in industriële bakkerijen. De provincie Groningen stelt voor deze oven ruim 26.000 euro beschikbaar die aan het eind van de rit ongeveer 20 procent energie zal besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here