Nieuw bestuur voor het Bakkerijmuseum in Medemblik

Op de website van OnsWestFriesland lezen we het nieuwsbericht dat er tijdens de vorming van een nieuw bestuur van het Bakkerijmuseum in Medemblik een stevige basis is gelegd voor de toekomst van het museum. Janny van der Heijden, culinair publiciste en natuurlijk bekend van Heel Holland Bakt is toegetreden tot het bestuur van het Bakkerijmuseum.

Het Bakkerijmuseum

In het historische centrum van Medemblik is het bakkerijmuseum “De oude bakkerij” te vinden. In de geur van verse koek proeft u letterlijk de sfeer van vroeger. De bakkers demonstreren alle facetten van het ambacht, terwijl kinderen altijd en doorlopend kunnen oefenen in de oude bakkerstechnieken. Voor de volwassenen een feest van herkenning voor de kinderen een feest van lekkernijen! Het bakkerijmuseum won afgelopen jaar nog de prijs voor Beste Uitje in Noord-Holland 2017!

Ambacht is belangrijk

Op de website van OnsWestFriesland lezen we de volgende reactie van Janny van der Heijden: “Wie kan de geur van versgebakken brood weerstaan? Of van baksels, zó uit de oven? Ze brengen zoete herinneringen naar boven. Maar wat weten we van de geschiedenis, de tradities van al dat lekkers. Hoe werd het gemaakt, wat zegt het over onze omgeving en smaak? Begrip voor traditie en ambacht begint bij zien en ervaren. Hoe meer kant en klaar we kopen, hoe belangrijker én onmisbaar de kennisoverdracht van het ambacht wordt”, aldus Janny. Hiermee probeert ze het belang van het Bakkerijmuseum duidelijk te maken.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here