Museum Weesp komt met een tentoonstelling over chocolade

Museum Weesp is oorspronkelijk in 1911 begonnen als Oudheidskamer. Op 28 december 1911 kreeg de bode van het stadhuis, J. Mooy, een toelage voor het onderhoud van een ruimte die als Oudheidkamer was ingericht. Hier werden voorwerpen getoond die met de geschiedenis van Weesp hadden te maken, zoals het stadszilver, schilderijen en gravures. Aanvankelijk kon men de ruimte alleen zien op afspraak.

Het museum

Het museum is sinds 1999 een geregistreerd museum dat is aangesloten bij de Nederlandse Museumvereniging. Het is gevestigd op de tweede verdieping van het stadhuis in Weesp dat is ontworpen door Jacob Otten Husly en is gebouwd tussen 1772 en 1776. Museum Weesp neemt je mee in de verhalen van de stad en haar bewoners, van de vroegste nederzetting uit de IJzertijd tot nu. Bewonder het eerste porselein van Nederland, leer hoe chocolade gemaakt wordt en ontdek waarom de Weesper jenever favoriet was bij de VOC. 

Tentoonstelling – Chocolade 

Sinds afgelopen vrijdag is in het museum een nieuwe tentoonstelling te zien. De tentoonstelling ‘Chocolade’ is vanaf 26 oktober 2018 t/m 22 oktober 2019 te zien in Museum Weesp. Check ook de speciale smakelijke activiteiten tijdens deze tentoonstelling!
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here