Chocolate Nation opent zijn deuren in Antwerpen

Vorig jaar kwamen wij met het nieuws dat eind 2018 hoogstwaarschijnlijk de deuren zouden openen van ‘The Belgian Chocolate Experience’ in Antwerpen. Ondertussen is het 2019 en is deze chocoladehemel ondertussen geopend. De naam is tussendoor nog wel aangepast naar Chocolate Nation.

Het is voor toeristen handig gelegen tegenover het Centraal Station van Antwerpen. Het museum heeft een oppervlakte van 4000 vierkante meter en is volgens de mensen erachter de grootste chocoladebeleving ter wereld. Deze belevenis vindt plaats in het voormalig gebouw van Aquatopia op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Aquatopia was een openbaar aquarium met ongeveer 10.000 soorten vissen en reptielen.
Geen museum

Jeroen Jespers, nam uiteindelijk het initiatief voor deze nieuwe trekpleister voor toeristen. Volgens Jeroen is het geen museum maar een plek waar bezoekers chocolade kunnen zien, proeven, ruiken en bewonderen. Eerder bedacht hij Comics Station Antwerp in het station aan de overkant van het nieuwe museum. In dit pretpark staan de Belgische stripfiguren Suske en Wiske, De Smurfen en Lucky Luke centraal. 

Ook kunnen er bedrijven en groepen bij de Chocolate Nation terecht voor teambuildings, workshops en proeverijen door professionals gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here