Bakkers zien hun kerstomzet met 2,1 procent stijgen

De totale omzet van de bakkers die deelnemen aan de BakkerijMonitor is gestegen 2,1 procent. Ook is het aantal transacties met 1,6 procent omhoog gegaan laat Friso Berghuis van BakkerijMonitor weten. Berghuis heeft de cijfers van de eerste zeven volle dagen voor kerst vergeleken met die van vorig jaar.

Omzet 2018 iets lager dan 2017

Op de website van Bakkerswereld.nl lezen wij het volgende: ‘De omzet van 2018 staat cumulatief gezien op een kleine procent in de min’, aldus Friso Berghuis van de BakkerijMonitor. ‘Wanneer we de omzet van 31-12-2017 uit de cijfers elimineren dan zien we een daling van 0.9 procent t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Maar in de wetenschap dat veel bakkers vorig jaar op oudejaarsdag (zondag) niet open waren en dit jaar wel, verwacht ik dat we met deze dag nog wat extra omzet kunnen pakken, en dus zal de daling waarschijnlijk iets kleiner uitpakken.’
Veranderingen binnen BakkerijMonitor

Friso Berghuis meldt tevens dat er voor 2019 een aantal vernieuwingen aankomen wat betreft de rol van BakkerijMonitor. Deze maand zal daar meer over bekend gemaakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here