Pindakaas Chocolate Chip Cookies

Pinda’s en chocolade is voor velen een fantastisch smakelijke combinatie om de vingers bij af te likken. Deze Chocolate Chip Cookies met pindakaas zijn echt verrukkelijk en daarnaast ook nog eens glutenvrij. Voor het maken van deze koekjes is er pindakaas gebruikt van Calvé met extra stukjes noot. Ook is er pindakaas van de Jumbo 100% puur met grote stukjes noot (geel label) gebruikt. In bovenstaande afbeelding zijn de koekjes rechts met de pindakaas van Calvé en links die met de eerder genoemde pindakaas van de Jumbo.

Grondstoffen Gram
Pindakaas 240
Kristalsuiker 150
Zout 1,5
Koolzuur 3
Ei 50
Chocolade druppels (puur of melk) 160
Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   175° Celsius.
  • Baktijd:                ± 13 – 15 minuten.

Werkwijze:

  • Meng de pindakaas met kristalsuiker, zout en koolzuur.
  • Voeg het ei eraan toe.
  • Meng de chocoladedruppels door de massa.
  • Tip: bij het gebruik van de pindakaas van de Jumbo zal je het aantal gram chocoladedruppels moeten verlagen. Beide soorten pindakaas zorgen voor een heel ander deeg namelijk. Schrik hier dus niet van! 
  • Draai balletjes van het “deeg” en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de koekjes af.
  • Na het afbakken goed laten afkoelen zodat ze hanteerbaar worden.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here