Bakker verkoopt Magix Box tegen voedselverspilling

Het is natuurlijk een gegeven dat veel bakkerijen aan het einde van de dag blijven zitten met niet verkocht brood en gebak. Wat kun je hiermee doen? Dit vroeg eigenaar Ton Swart van Echte Bakker Swart uit Wervershoof zich dus ook af. Uiteindelijk bleek de oplossing voor deze bakkerij vrij simpel.

Dagelijkse hoeveelheid

Ton Swart van Echte Bakker Swart heeft dagelijks 4-7% over. Dit valt volgens de eigenaar mee. “Het is niet veel en veel minder wil je ook niet, want dan is de kans groter dat je nee moet verkopen.”

Magic Box

Na een tip besloot hij het platform van TooGoodToGo te gebuiken. Hij biedt nu elke dag een Magic Box aan voor €4,99. De werkelijke waarde ligt een stuk hoger. Wat erin zit, is een verrassing. De klant koopt een coupon die hij/zij tussen 17.00 en 17.45 uur kan ophalen in de winkel. Ook moet de klant een eigen tas meenemen. Want ook dit is namelijk beter voor het milieu.

App

Via de App (zowel iOS en Android) kunnen gebruikers het aanbod zien en kopen. Hoe werkt deze app? Bekijk onderstaand filmpje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here