Winnaar Dutch Pastry Award is bekend

Maurits van der Vooren heeft de twintigste editie van de Dutch Pastry Award gewonnen. Naast deze prestigieuze prijs wordt hij aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team. De tweede plaats is voor Ymke Buelens en de derde plek is voor Kiki Suijkerbuijk. Ook deze twee dames worden aspirant-lid van het Nederlands Patisserie Team. Traditioneel gaan er in elk jubileumjaar drie kandidaten door als aspirant-lid van het NPT. Gedurende andere edities is dit alleen het geval voor de nummer één en twee.

Thema Heroes

Het thema van deze twintigste editie was Heroes. De deelnemers moesten een showstuk en een taart maken in dit thema. De showstukken kregen punten voor:

– Originaliteit
– Thema
– Juistheid technieken
– Gebruikte technieken
– Algemene indruk

En de taart kreeg punten voor:

– Smaak (de punten hiervoor tellen 2x mee)
– Uiterlijk
– Thema
– Snijbaarheid
– Opbouw

De winnaar

Maurits van der Vooren is een bakkerszoon maar is opgeleid tot professioneel kok. Vorig jaar was hij een jurylid tijden Dutch Pastry Award. Hier werd hij door de leden van het NPT uitgedaagd om aan de twintigste editie mee te doen. En dit uiteindelijk met groot succes.

Foto’s

Hieronder kun je alle showstukken bekijken die zijn gemaakt door de deelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here