Appelflappen

Appelflappen maken is een eitje. Een goede appel, bijvoorbeeld een goudreinet heeft een lekkere friszure smaak van zichzelf. Wanneer je deze appels schilt en in kleine blokjes hakt, wat kaneel, suiker, citroenrasp, rozijnen en wat bindmiddel toevoegt, heb je al heel snel een heerlijke appelvulling. Deze vulling kun je uiteraard op BakkersBaas vinden (onder recepten en dan kiezen voor vullingen). Daarnaast heb je natuurlijk nog een stuk korstdeeg nodig om de appelflappen te kunnen maken.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 1200
Overige grondstoffen Gram
Appelvulling  2000
Grove melissuiker





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 á 25 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • De korst na het zetten even laten rusten.
  • De korst uitrollen op 2 mm. Tip: controleer dit ook gewoon even.
  • Maak de korstplak licht vochtig met wat water en een kwast. Tip: als je korstdeeg te nat is dan hecht deze slecht bij het dubbelvouwen van de appelflappen.
  • Snij deegplakjes van 14 x 14 cm.
  • Breng met bijvoorbeeld een ijsschep de appelvulling aan in het midden van een deegplakje.
  • Plak het deegplakje dusdanig dicht dat er een driehoek ontstaat. Tip: druk de randjes goed aan met een vork.
  • Maak de bovenkant van de appelflap ook weer vochtig met water.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Druk de appelflappen met de natte kant in de grove melissuiker en zet deze op de bakplaat die klaarstaat (met de suiker naar boven).
  • Laat de appelflappen nog even rusten (20-30 minuten).
  • Bak de appelflappen af.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here