Victoriabeslag

Victoriabeslag wordt in de bakkerij echt voor allerlei producten gebruikt. We noemen het in de bakkerij dan ook een halffabricaat. Victoriabeslag is best gemakkelijk te maken en kun je tevens goed bewaren om op een later moment gebruiken. Het beslag bestaande uit amandelschaafsel, suiker, citroenrasp en eiwit kan worden gebruikt op verschillende producten, zoals:

  • Amandelstengels
  • Penseegebakjes
  • Op soezen
  • Op brood
Grondstoffen Gram
Amandelschaafsel 250
Fijne kristalsuiker 250
Citroenrasp 25
Eiwit ± 20 á 25

Werkwijze:

  • Meng de suiker met de citroenrasp.
  • Voeg het eiwit toe aan bovenstaand mengsel. Tip: voeg niet alles toe. Je kunt beter iets achter de hand houden want het victoriabeslag moet niet te nat zijn.
  • Voeg het amandelschaafsel toe en meng dit met je handen. Eventueel kun je nog wat eiwit toevoegen wanneer het victoriabeslag nog erg droog is.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here