Harde wenerdeeg

Harde wenerdeeg is in de bakkerij het deeg dat vooral wordt gebruikt om te fonceren. Fonceren is het bekleden van taartvormen en kleinere vormpjes. Hier worden dan weer andere producten van gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan harde mokka’s, kirschgebakjes, appeltaartjes, enzovoorts. Het harde wenerdeeg wordt ook vaak een 1-2-3-deeg genoemd. Deze naam geeft de verhouding van het deeg aan, namelijk één deel suiker, twee delen boter en drie delen bloem.

Grondstoffen Gram
Boter 400
Basterdsuiker 200
Zout 6
Ei 35
Zeeuwse bloem 600

Aan de hand van bovenstaande receptuur en onderstaande werkwijze kun je een perfect harde wenerdeeg bereiden dat jij voor allerlei producten kunt gebruiken. Dit deeg kun je prima twee weken in de koelkast bewaren. In de vriezer zelfs nog veel langer. Op deze manier heb je dus altijd een deeg tot je beschikking.

Werkwijze: het zetten van een zetdeeg
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here