Frangipane

Frangipane wordt in de bakkerij erg vaak gebruikt, het is een vulling op basis van amandelspijs voor taarten en gebak. Deze spijsvulling wordt bijvoorbeeld veel gebruikt bij het maken van pensees, die daarna weer worden gebruikt om allerlei soorten gebak van te maken. Wat heb jij nodig om frangipane te maken? Spijs, boter, ei en wat citroenrasp!

Werkwijze:

  • Grondstoffen afwegen.
  • Tip: Wanneer de boter nog heel erg stevig is, kun je deze het best even ietwat zachter maken in de magnetron. Hierdoor wordt de boter sneller verdeeld door de spijs.
  • Spijs, citroenrasp en de boter met elkaar mengen in de planeetmenger/mixer. Tip: doe dit met een vlinder.
  • Krab altijd even netjes je machinebekken een keer goed bij met een krabbertje om klontjes te voorkomen.
  • De helft van het ei toevoegen en dit mensen met de rest van de grondstoffen.
  • Wanneer dit gebeurd is, de rest van het ei toevoegen.
  • Draaien tot de frangipane ietwat luchtig is geworden.
  • De frangipane is gereed voor gebruikt. Tip: de frangipane die je overhebt kun je prima bewaren. In de bakkerij staat dit meestal gekoeld op klaar zodat het snel gebruikt kan worden. Bewaar het koel en in een schoongemaakte bak/emmer o.i.d.
Grondstoffen Gram
Spijs 500
Boter 100
Ei 125
Citroenrasp 25

 




 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here