Boterbiesjes zijn echt oud-Hollandse koekjes die een heerlijke smaak hebben. Een hoop bakkerijen hebben dit koekje in hun assortiment zitten. Dit koekje heeft de vorm van een hartje en is daarom bij uitstek een koekje dat je altijd kunt maken. Misschien voor je moeder tijdens Moederdag of voor je partner tijdens Valentijnsdag.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 225 |
Basterdsuiker | 175 |
Zout | 2 |
Citroenrasp | 5 |
Water | 10 |
Zeeuwse bloem | 125 |
Patentbloem | 85 |
Koolzuur | 5 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 180° Celsius.
- Baktijd: ±15 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
- Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
- Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
- Breng het deeg in verwerkbare toestand zodat je het uit kunt rollen.
- Strooi wat bloem op je werkbank.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm en rol deze om je rolstok.
- Rol het deeg over de werkbank heen die is bestoven met bloem (dit is tegen het plakken).
- Steek met een hartjessteker de koekjes uit.
- Zet deze in verband op je bakplaat. Bewaar een klein beetje ruimte tussen de koekjes.
- Bak de boterbiesjes af in de oven.