Boterbiesjes

Boterbiesjes zijn echt oud-Hollandse koekjes die een heerlijke smaak hebben. Een hoop bakkerijen hebben dit koekje in hun assortiment zitten. Dit koekje heeft de vorm van een hartje en is daarom bij uitstek een koekje dat je altijd kunt maken. Misschien voor je moeder tijdens Moederdag of voor je partner tijdens Valentijnsdag.

Grondstoffen Gram
Boter 225
Basterdsuiker 175
Zout 2
Citroenrasp 5
Water 10
Zeeuwse bloem 125
Patentbloem 85
Koolzuur 5

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±15 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
  • Breng het deeg in verwerkbare toestand zodat je het uit kunt rollen.
  • Strooi wat bloem op je werkbank.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm en rol deze om je rolstok.
  • Rol het deeg over de werkbank heen die is bestoven met bloem (dit is tegen het plakken).
  • Steek met een hartjessteker de koekjes uit.
  • Zet deze in verband op je bakplaat. Bewaar een klein beetje ruimte tussen de koekjes.
  • Bak de boterbiesjes af in de oven.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here