Kletskoppen

Kletskoppen zijn hele dunne en erg knapperige koekjes. Deze koekjes kun je in iedere supermarkt vinden maar het is natuurlijk een stuk leuker om ze zelf te maken. In dit artikel is de receptuur te vinden en wordt tevens uitgelegd hoe jij deze koekjes thuis zelf kunt maken. Dit koekje is niet lastig om te maken, zeker niet na het lezen van onderstaand bericht. Deze koekjes vragen na het bakken een iets andere werkwijze dan de meeste koekjes die in de bakkerij worden gemaakt.

Grondstoffen Gram
Boter 200
Basterdsuiker 500
Zout 2
Water 125
Patentbloem 250
Kaneel 5
Gehakte amandelen 125

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   250° Celsius.
  • Baktijd:                ±5 minuten (let op bij het afbakken van deze koekjes).

Werkwijze:

  • Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit het roerdeeg direct op je bakplaat. Spuit ronde kleine dopjes en bewaar de nodige ruimte tussen je koekjes. Een kletskop zal nog meer uitvloeien dan een gemiddeld koekje dat valt onder een roerdeeg.
  • Tip: Je kunt er ook voor kiezen om de gehakte amandelen niet door het deeg te verwerken. Je kan dan mooiere ronde dopjes spuiten. Leg dan na het opspuiten een halve amandel op het dopje deeg.
  • Houdt deze koekjes tijdens het afbakken goed in de gaten ze kleuren namelijk erg snel.
  • Wanneer ze uit de oven komen, laat je ze heel even afkoelen en los je ze met behulp van een platen- of glaceermes. Wacht je hier te lang mee dan zitten ze vast aan je bakplaat.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here