Een heerlijk recept op BakkersBaas voor het maken van eikenblaadjes. Dit koekje heeft het motief van een eikenblaadje en is flinterdun. Het deeg mag niet luchtig worden want het is namelijk een roerdeeg. Dit betekent dus dat het koekje enigszins zal vloeien op de bakplaat. Na het bakken kun je er ook voor kiezen om de eikenblaadjes eventueel nog door de chocolade te halen. Hieronder kun je het recept vinden.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 375 |
Poedersuiker | 250 |
Zout | 5 |
Vanille | 2 |
Eiwit | 125 |
Patentbloem | 250 |
Zeeuwse bloem | 250 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±13 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
- Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Spuit met een kleine kartelspuit van 7 mm de eikenblaadjes op de bakplaat.
- Ook deze koekjes vloeien dus bewaar de nodige ruimte tussen de koekjes.