Wilhelmientjes

Dit heerlijke koekje kom je niet vaak in deze uitvoering tegen in een supermarkt. Bij een goede bakker met een groot assortiment aan koekjes is de kans wel groot dat je deze klassieker tegenkomt. In dit koekje zitten krenten en op het koekje zelf zit een bigarreaux. Door verschillende kleuren te gebruiken wordt dit een koekje dat je op een vrolijke manier kunt presenteren.

Grondstoffen Gram
Boter 200
Poedersuiker 250
Zout 2
Vanille 2
Eiwit 50
Patentbloem 250
Krenten 30
Overige grondstoffen Gram
Bigarreaux  Rood en groen





Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit met een ronde spuit van 10 – 12 mm kleine dopjes op de bakplaat.
  • Leg er een halve bigarreaux op.
  • Ook deze koekjes vloeien dus bewaar de nodige ruimte tussen de koekjes.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here