Dit heerlijke koekje kom je niet vaak in deze uitvoering tegen in een supermarkt. Bij een goede bakker met een groot assortiment aan koekjes is de kans wel groot dat je deze klassieker tegenkomt. In dit koekje zitten krenten en op het koekje zelf zit een bigarreaux. Door verschillende kleuren te gebruiken wordt dit een koekje dat je op een vrolijke manier kunt presenteren.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 200 |
Poedersuiker | 250 |
Zout | 2 |
Vanille | 2 |
Eiwit | 50 |
Patentbloem | 250 |
Krenten | 30 |
Overige grondstoffen | Gram |
Bigarreaux | Rood en groen |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±12 minuten (tot ze licht goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
- Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Spuit met een ronde spuit van 10 – 12 mm kleine dopjes op de bakplaat.
- Leg er een halve bigarreaux op.
- Ook deze koekjes vloeien dus bewaar de nodige ruimte tussen de koekjes.