Update: Kans op stakende bakkers wordt steeds groter

De kans wordt steeds groter dat een groot aantal bakkers aankomende vrijdag het werk zullen neerleggen. Vakbond FNV is niet ingegaan op een uitnodiging van de werkgevers voor een nieuw overleg betreft een nieuw cao. De Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) is zwaar teleurgesteld dat men niet wil praten.

Volgens Leo van Beekum van het FNV heeft het voorlopig nog geen zin om te praten met de werkgevers. Dit heeft volgens hem pas zin wanneer er een beter voorstel wordt gedaan. De bakkers willen een loonsverhoging van 2,25 procent. De werkgevers willen volgens het FNV niet verder gaan dan een stijging van 1 procent. Ook de afschaffing van wachtdagen bij ziekte en de reparatie van het derde jaar ww zijn conflictpunten tussen de bakkers en werkgevers.

Volgens NVOB hoeven klanten niet bang te zijn dat zij geen paasbrood kunnen kopen. Volgens de ondernemersvereniging liggen deze aankomend weekend gewoon in de winkel. Volgens de FNV kan dit mogelijk een oud broodje zijn. Bij een aantal bakkerijen en supermarkten zal vrijdag het werk voor enige tijd worden neergelegd.

Update: De staking waarmee FNV dreigde, is van de baan. De vakbond heeft met de grootste werkgever in de branche, Bakkersland, een deal gesloten. FNV hoopt daarmee ook andere bedrijven over de streep te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here