BakkersBaas komt met kijktips

De NPO 3 staat vanaf vandaag voor de tweede keer in het teken van de Foodweken. Vorig jaar was dit namelijk een groot succes voor de televisiezender van de Nederlandse Publiek Omroep. De zender staat vanaf vandaag zes weken lang in het teken van eten. De woensdag en donderdag zal gebruikt worden voor een aantal bekende programma’s zoals de Keuringsdienst van Waarde en Broodje Gezond. Ook worden er verschillende documentaires en films uitgezonden.

BakkersBaas heeft besloten om zijn trouwe bezoekers de komende weken steeds op de hoogte te stellen betreft de programmering tijdens deze Foodweken. Dit doen we in de vorm van kijktips. We geven alleen een kijktip als een bepaald programma in onze ogen iets direct of indirect te maken heeft met de bakkerij. De gehele programmering is via deze link te bekijken. Natuurlijk kun je ook de gids op de website van de NPO gebruiken.

Kijktips: woensdag 10 mei

In Broodje Gezond is vanavond het onderwerp; melk. In het programma worden alle fabels en feiten besproken en wordt uiteindelijk duidelijk of melk wel of niet gezond is. De aflevering is vanavond op de NPO 3 te zien om 21.05. Om 22.30 begint Food Detectives, in de aflevering van vanavond worden de volgende onderwerpen behandeld.

Professor Alice Roberts, chef-kok Tom Kerridge, en journalist Sean Fletcher willen de kookkunst, de gezondheid en het banksaldo van de kijker verbeteren door enkele feiten over ons voedsel aan de orde te stellen.

Chef-kok Tom Kerridge wil onze kookkunst verbeteren. In de eerste aflevering is hij in Poole and Weymouth en helpt hij mensen die problemen hebben met het bereiden van vis en gepocheerde eieren. Hij laat ook zien hoe je door pekelen perfect varkensvlees op tafel zet.

Professor Alice Roberts laat zien dat driekwart van het eten uit de supermarkt bacteriën bevat die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Ze neemt ook glutenvrije producten onder de loep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here