BakkersBaas kijktips #4

Net als gisteren hebben we vandaag op BakkersBaas ook weer enkele kijktips. Ook deze tips hebben weer betrekking op de Foodweken van de NPO3. Vorig jaar waren deze weken namelijk een groot succes voor de televisiezender van de Nederlandse Publiek Omroep.

Kijktips: donderdag 18 mei

In Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis gaat het vanavond over de banaan. Het is een nek aan nek race met de oer-Hollandse appel en toch wint de exotische banaan; hét populairste fruit van Nederland. En niet alleen in Nederland, in de hele wereld staat de banaan aan de top van meest gegeten fruit. De Keuringsdienst vraagt zich af hoe deze banaan zo populair heeft kunnen worden. En sinds wanneer eten we eigenlijk bananen? Via Rotterdam en Antwerpen komen we op de plantages van Honduras terecht en ontdekken dat achter de populariteit van de banaan een duistere geschiedenis schuilt gaat. De aflevering is te zien om 20.30 op NPO3.

In Broodje Gezond is vanavond de herhaling te zien van gisteren. Het onderwerp; E-nummers. De een mijdt ze als de pest, de ander maalt er niet om. Broodje Gezond duikt in de wondere wereld van de E- nummers en zoekt antwoord op de vraag: zijn ze nu slecht voor je of niet? Broodje Gezond, donderdag 18 mei om 21.55 uur op NPO 3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here