Instock lanceert Bammetjes Bier

Er is een nieuw speciaalbier op de markt gekomen dat is gemaakt van brood. Brood is na zuivel één van de meest verspilde producten. In Nederland worden dagelijks 400.000 broden weggegooid. Instock staat bekend om voedselverspilling op de kaart te zetten. Ze willen voedselverspilling tegengaan en bewustzijn creëren rondom het onderwerp. Dit doen ze letterlijke door te koken met producten die anders verspild zouden worden.

Pieper Bier

Vorig jaar bracht Instock al een nieuw biertje op de markt dat werd gemaakt van aardappels. De smaak van dit Pieper Bier wordt als volgt omschreven; door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale.

 

Bammetjes Bier

Nu krijgt het bier gemaakt van aardappels een opvolger. Samen met een lokale brouwerij is het ze gelukt om met brood dat niet verkocht is, als ingrediënt te gebruiken voor bier. Dit nieuwe speciaalbier heeft de toepasselijke naam Bammetjes Bier en smaakt als een frisse Weizen. Sinds afgelopen donderdag is Bammetjes Bier verkrijgbaar bij de Instock restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Ook zal het niet lang meer duren voordat het biertje bij meerdere verkooppunten verkrijgbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here