Chocoa Festival op 24 of 25 februari 2018

Eind volgende maand zal er in Amsterdam een chocoladefestival plaatsvinden in de Beurs van Berlage. Je kunt er alles leren over cacao en chocolade, van cacaoboon tot chocoladereep. Natuurlijk kan er ook geproefd worden. Het Chocoa Festival is te bezoeken op 24 en 25 februari. Tickets zijn te bestellen via de officiële website of met een paar euro korting via Groupon.

Chocoa Festival

Bron: http://www.chocoa.nl/chocoa-festival/

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens Chocoa Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?




Op Chocoa Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 75 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers. Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op Chocoa Festival:

* Ontmoet beroemde chocolademakers en experts
* Ervaar hoe lekker duurzame chocolade kan zijn, op een prachtige locatie in Amsterdam
* Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
* Combineer wijn- en overige combinaties met chocolade in gratis proeverijen of betaalde proeverijen (op beschikbaarheid)
* Kom meer te weten over de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
* Leer over de cacaoketen, van cacaoboon naar chocoladereep
* Ontdek de nieuwste trends en ontwikkelingen in de chocoladewereld

De Grote Chocoladewijzer
Er zijn nog steeds veel uitdagingen in de cacao en chocolade sector die aangepakt moeten worden. Chocolade is een genotsproduct terwijl cacaoboeren nog steeds in armoede leven. Gelukkig zijn er veel verbeteringen gaande en is er steeds meer duurzame chocolade te verkrijgen. Maar wat betekent nou eigenlijk ‘duurzame chocolade’. En wat voor chocolade moet je kiezen om een duurzaam te zijn? Wij helpen je om door de cacaobomen weer het chocoladebos te kunnen zien met de Grote Chocoladewijzer op zaterdag 24 februari. Hierbij spreken we met professionals uit de chocolade industrie over de keuzes die je als consument kan maken. Want door de juiste chocolade keuze te maken, kan je de wereld een stukje beter maken door het eten van chocolade, stukje voor stukje!

Horeca & Retail
Voor het eerst dit jaar is er tijdens het Festival op zondag 25 februari een speciaal programma voor de horeca en retail in Nederland. Zij spelen een belangrijke rol in de keten aangezien zij de laatste schakel zijn naar de consument. Hoe proef je goede chocolade? Waar moet je op letten als je chocolade inkoopt? Wat vertel je aan je klant over de chocolade en hoe kun je er je voordeel mee doen als je bijzondere chocolade in je winkel, restaurant of koffie bar verkoopt? Wil je hier meer over weten? Stuur ons een e-mail om je gratis aan te melden voor het Horeca & Retail programma op info@chocoa.nl.




Standhouders 
Amacao (Ecuador) – Amazing Cacao (Russia) – Biki (Latvia) – Brick of Raw Chocolate – Cacaomuseum – Cacaotales (Peru) – CaramelZCasa Qoya (Peru) – Chique o Latte ChocoladebikkelsChocoladeverkopersChocolate ExplorersChocolate San Jose (Ecuador) – Chocolate Tree (Scotland) – Chocolatemakers Chocolates El Rey(Venezuela) – ChocQueClearChoxCocoa Festival ETI-ONI (Nigeria) – Conexion Chocolate (Ecuador) – DaarnhouwerDe VerleidingDiGusti DelicatessenEcuador’s Fine Taste Hada’s Chocolates (Venezuela) – IllimaniImkerij HortensiusKaldi koffie & theeKeto CacaokoffieTcacao Magazine – Le VineurLovechockLyra Chocolate (Slovakia) – Macao MovementMellow Chocolade – Metropolitan | Kees RaatMexicoNestlé l’AtelierNordendropsPatisserie LinnickPatisserie ToutPeru Trade CommissionProColombiaProEcuadorRegal Chocolate (India) – Rembrandtje Chocolate Coins – “Smells like Chocolate” – Book Project – Solidaridad – Tea with EdgarThe Highfive CompanyTortapistocchi ® (Italy) – UCA SOPPEXCCA(Nicaragua) – Urban Cacao Amsterdam – Zarahemla By Peter Stevens (Belgium) – Zoto (Belgium).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here