Nieuw Amsterdams koekje: het Eberhardje

Amsterdam heeft een eigen koekje gekregen. Het Eberhardje is ontstaan als eerbetoon aan de vorig jaar overleden burgermeester van onze hoofdstad. Tevens steun je een goed doel na het aanschaffen van dit heerlijke roomboterkoekje met een vleugje vanille. Het Eberhardje is hartvormig koekje geworden met in het midden de drie bekende kruisen.

Ontstaan van het koekje

Résalieke Vlieger heeft het koekje bedacht na het overlijden van Eberhard van der Laan. Na het overlijden van de burgemeester heerste er in de stad een gevoel van saamhorigheid en daar wilde Résalieke iets meedoen. Nadat ze in Het Parool las over de Vrijheidsmaaltijd voor 500 ‘lieve Amsterdammers dat plaatsvond op 5 mei ging het opeens erg snel. In drie weken tijd regelden Résalieke Vlieger en bakker Nico Meijles, eigenaar van Holtkamp dat de Eberhardjes voor het eerst te proeven waren tijdens de Vrijheidsmaaltijd. Het recept van het koekje is bedacht door Cees Holtkamp.
De Eberhardjes zijn ondertussen te koop bij bakkerij Holtkamp aan de Vijzelgracht. Ook krijg je ze bij de koffie in verschillende cafés van het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum  en het museumcafé Mokum.

Goed doel

Met het nuttigen van het koekje steun je ook een goed doel. Namelijk de stichting ‘Eberhard voor Amsterdam’. Per kilo koekjes doneert Holtkamp 2,50 euro aan de stichting. Deze stichting heeft als doel het financieren van activiteiten gericht op het verbinden van mensen in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here