Hans Hulshof ontwikkelt speciale hennepbonbon

Enschede heeft sinds dit jaar een Cannatheek. Dit is een apotheek die gespecialiseerd is in producten waarin cannabidiol zit. Deze Twentse Cannatheek en chocolatier Hans Hulshof hebben in samenwerking met elkaar een speciale hennepbonbon ontwikkeld. Uiteindelijk is het een pure truffel geworden.

Cannabidiol

De Cannatheek is dus gespecialiseerd in producten met cannabidiol, kortweg CBD. Dit is een niet-psychoactieve cannabinoïde, die voorkomt in cannabis. Het wordt dus gewonnen uit hennep. Niet te verwarren met THC, dat uit wiet wordt gehaald. Het kan helpen bij stress, angst, pijn en slapen. Dit is alleen klinisch bewezen en nog niet wetenschappelijk.

Volgens Artie de Lange van de Cannatheek is CBD vooral goed om te kalmeren: “Je wordt er rustig van in je hoofd. Wat van pas kan komen bij ADHD-patiënten, maar ook voor mensen met slaapproblemen.”

RTV Oost

RTV Oost ging in gesprek met beide heren. Het interview en beelden zijn in onderstaand filmpje te bekijken. De truffels worden verkocht via de bekende kanalen van de chocolatier en via de Cannatheek en de eigen webshop.



LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here