Morgen is het ‘Aan de Bakdag 2018’

Morgen – 25 oktober – is het weer ‘Aan de Bakdag’. Vorig jaar bakten kinderen van ruim 600 BSO’s cupcakes door heel Nederland. Op deze manier kwamen ruim 12.000 kinderen in actie voor SOS Kinderdorpen. Morgen zullen er ruim 14.000 kinderen van bijna 700 buitenschoolse opvanglocaties dus cupcakes gaan bakken, deze versieren, om deze uiteindelijk te verkopen voor leeftijdgenootjes in Kenia.

Opbrengst

Honderden BSO’s in het land gaan cupcakes bakken met behulp van het gratis bakpakket dat wordt geleverd door SOS Kinderdorpen partner Dr. Oetker. De cupcakes worden verkocht en de opbrengst gaat naar het kinderdorp Meru in Kenia. De opbrengst wordt ingezet om aan 149 kinderen in dit kinderdorp een liefdevol thuis te geven.

SOS kinderdorp Meru is één van de vijf kinderdorpen in Kenia. Er staan 13 huizen waar 149 kinderen, die er anders alleen voor zouden staan, worden opgevangen onder de liefdevolle vleugels van een SOS moeder. Daarnaast worden er in een aantal huizen in het centrum van de stad jongeren begeleid naar zelfstandigheid. Ook is een kleuterschool die erg goed staat aangeschreven in de wijde omgeving en zijn een aantal scholen uit de gemeenschap enorm geholpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs.

SOS Kinderdorpen: elk kind een familie!

Geen kind mag alleen opgroeien. SOS Kinderdorpen gelooft dat familie dé effectieve plek is voor de ontwikkeling van een kind. Helaas staan veel kinderen er alleen voor omdat ze hun ouders zijn verloren of omdat deze niet staat zijn voor hen te zorgen. In SOS kinderdorp Meru in Kenia geven we kinderen een liefdevol thuis in een SOS familie. Hier groeien zij op onder de vleugels van een SOS moeder, zodat ze zich ontwikkelen tot kansrijke volwassenen. Elk kind een familie, elk kind een toekomst.


Dr. Oetker

De opbrengst wordt door Dr. Oetker (tot max. €35.000) verdubbeld. Wil jij zelf ook een bijdrage leveren aan deze inzamelingsactie? Scoor dan vandaag ergens een aantal donuts bij een deelnemende BSO of doneer via onderstaande knop een bedrag aan dit goede doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here