Victoria glacés

Dit koekje van amandelspijs en victoriabeslag zal je niet snel meer ergens tegenkomen. Toevallig hadden mijn studenten bij het maken van gevulde speculaas wat spijs over en zat ik eens te brainstormen wat ik hier zelf van ging maken. Toen ik een rondje door het lokaal maakte kwam ik stomtoevallig ook nog een bakje met victoriabeslag tegen. Op dat moment bedacht ik mij: “Ik ga wat victoria glacés maken!”.

Je kunt ervoor kiezen om kleine koekjes te maken maar je kunt er ook voor kiezen om er stukswerk van te maken. Het is dan gewoon een kwestie van grotere stukken snijden.

Grondstoffen Gram
Amandelspijs (geen afgeslapte spijs) 500
Eiwit 40 – 50
Overige grondstoffen  Gram
Victoriabeslag 100 – 125




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   Vloer: 160° Celsius en kap: 140° Celsius.
  • Baktijd:                ± 20 minuten.

Werkwijze:

  • Draai de amandelspijs in een keukenmachine of amandelwrijfmachine fijner.
  • Meng deze fijnere spijs met het eiwit tot een goed uitrolbare spijs.
  • Rol deze spijs uit tussen plastic tot een mooie rechthoekige plak met een dikte van 1 cm.
  • Leg deze plak spijs op een stuk ouwel.
  • Maak een victoriabeslag volgens onderstaand recept en bijbehorende werkwijze. Tip: dit victoriabeslag is goed te bewaren in een afgesloten emmer of bak.
  • Bestrijk de spijsplak met eiwit en verdeel het victoriabeslag over de plak.
  • Snij dan vierkante stukjes van 3 x 3 cm of rechthoekig van 3 x 4 cm. Tip: eventueel even goed koelen zodat je makkelijker kunt snijden.
  • Zet ze op een ongesmeerde plaat met de nodige tussenruimte.
  • Bak het product met de ovenschuif open. Tip: of thuis met je oven op een kier. Mits mogelijk.

Victoriabeslag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here