Dag 1 – World Chocolate Masters

Zoals jullie misschien gisteren al op de Facebookpagina van BakkersBaas konden zien (filmpjes en een livestream) is gisteren World Chocolate Masters begonnen. Cacao Barry organiseert al meer dan 10 jaar de World Chocolate Masters voor alle ambachtslui uit de hele wereld. Het maken van kunstwerken rond een bepaald thema in een toegewezen tijd: dat is de uitdaging die deze toekomstige talenten krijgen voorgelegd! Ondertussen is dag 1 van deze contest voorbij en daarom zal dit nieuwsbericht in het teken staan van een kort verslag en een sfeerimpressie van hetgeen daar gisteren gepresenteerd is.

Thema

Het thema van deze editie van de World Chocolate Masters is “Futropolis”. Dit thema zal de twintig finalisten uitdagen om zich voor te stellen hoe de toekomst van chocolade en banket eruit zal zien in 2025.

De score na dag 1

Dag 1 stond in het teken van twee opdrachten. Namelijk de ‘Chocolate Travel Cake’ en ‘Chocolate Showpiece’ The Futropolitan’. Deze opdrachten vertegenwoordigen 30% van de totale score, verdiend over alle 3 ronden. Met dus nog 2 ronden te gaan is er nog van alles mogelijk; maar zoals het gezegde luidt; een goed begin is het halve werk! Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, delen Zwitserland en Frankrijk op dit moment de eerste plek.

Bron: World Chocolate Masters

Twee Awards uitgereikt

Op dag 1 werden er ook twee Awards uitgereikt. Namelijk voor:

  • BEST CHOCOLATE SHOWPIECE THE FUTROPOLITAN
  • BEST CHOCOLATE TRAVEL CAKE

De eerste Award ging naar Elias Läderach uit Zwitserland en de tweede Award ging naar Barry Johnson uit Engeland. Hieronder kun je enkele quotes vinden uit de juryrapporten.


Bron: World Chocolate Masters

Foto’s van het showstuk en de travelcake

Bron: Facebookpagina World Chocolate Masters
Bron: Instagram Barry Johnson

Hou de website en Facebookpagina van BakkersBaas vandaag en morgen in de gaten om niks te missen van de World Chocolate Masters! Hieronder kun je de gehele afspeellijst terugvinden die op het YouTube-kanaal van World Chocolate Masters is te vinden. Deze zijn zeker het bekijken waard!




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here