Bakkerij Kees Gutter drie keer met goud bekroond

Vorige week las je op BakkersBaas dat de speculaasjes van Bakkerij Heerschap uit Roggel door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) bekroond waren met goud. Vandaag nog mooier nieuws. Bij Bakkerij Kees Gutter zijn maarliefst drie producten door het NBC bekroond met goud. Zowel de appeltaart met appeltjes uit de Beemster, als de speculaasbrokken en de karamelslof werden voorzien van deze gouden stempel.

Bakkerij Kees Gutter

Bakkerij Kees Gutter is actief in de regio groot Waterland en heeft zeven winkels in Monnickendam, Volendam, Purmerend, Amsterdam-Noord en -Zeeburg. Daarnaast hebben zij meerdere verkooppunten én verzorgen ze leveringen aan bedrijven waar met hun producten gewerkt wordt. Inmiddels is Bakkerij Kees Gutter niet meer weg te denken uit Waterland en is het bedrijf uitgegroeid tot de bakker van Waterland met brood, taart en banket als specialiteiten.

Gouden bekroning

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een gouden bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het NBC in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.Om in aanmerking te komen voor deze gouden bekroning moet een product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op drie onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan 4, verdient het de titel ‘Bekroond met Goud’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here