Dit jaar toch een online oliebollentest

Na het afschaffen van de oliebollentest van het Algemeen Dagblad is er door een groep van twaalf initiatiefnemers nu een online oliebollentest in het leven geroepen. De initiatiefnemers zijn tot op dit moment niet bekend. Op de website lezen wij dat ze worden ondersteund door twee experts. Bakkers kunnen zichzelf aanmelden, maar dit kan ook gebeuren door de klant van de bakkerij of oliebollenkraam. De bedoeling van de initiatiefnemers is een eerlijke en objectieve test te maken zonder winstoogmerk. Ze vinden het vooral leuk om in hun vrije tijd een eerlijke oliebollentest te organiseren.

Aanpak

De online oliebollentest zal in elke provincie bij maximaal 25 verkooppunten oliebollen aanschaffen. Dit kunnen er minder zijn, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en beschikbaarheid in de testperiode. De test levert 12 winnaars op, 1 winnaar per provincie. Deze winnaar wordt uitgeroepen tot de beste oliebollenbakker van zijn of haar provincie. Ze beoordelen de oliebollen op smaak, uiterlijk, vorm, vulling, en luchtigheid. Klantvriendelijkheid slaan men over omdat dit geen invloed heeft op de smaak.

Aanmelden en regels

  • Je kunt jezelf aanmelden voor deze oliebollentest.
  • Je kunt ook aangemeld worden door je klanten.
  • De oliebol wordt getest op smaak, uiterlijk, vulling, luchtigheid en uitstraling van de zaak.
  • Ze kopen 10 oliebollen of meer, afhankelijk van de aanbieding van de verkoper. We doen dit zonder ons bekend te maken.
  • Ze zamelen de oliebollen in tussen 10:00 en 17:00 uur
  • De oliebollen testen ze op dezelfde dag.
  • De uitslag wordt op bekend gemaakt op 19 december 2018.
  • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • De 12 winnaars krijgen een oorkonde en een bos bloemen.
Bakkerswereld

Op de website van Bakkerswereld lezen we dat dit initiatief toch wel de nodige vragen oproept. Voor deze en overige informatie verwijzen we jullie graag naar Bakkerswereld.nl 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here