Kerstboompjes van macarons – Pistache

Sinterklaas en zijn Pieten zijn het land uit dus dit betekent dat de Kerst alweer voor de deur staat. In dit artikel gaan we leuke en lekkere kerstboompjes van macarons. Deze boompjes zijn gevuld met een heerlijke pistache vulling. In principe zijn ze vrij gemakkelijk te maken wanneer je weet hoe je macarons moet maken. Het is uiteindelijk gewoon een kwestie van drie verschillende maten macarons maken. Spuit deze verschillende maten wel op verschillende bakplaten i.v.m. het bakken van de macarons. De grotere zullen namelijk iets langer in de oven moeten staan.

Grondstoffen Gram
Amandelpoeder 125
Poedersuiker 150
Eiwit 100
Fijne kristalsuiker 100
Vulling – Ganache pistache Gram
Pistachenootjes 70
Water 10
Kristalsuiker 30
Amandelpoeder 20
Zonnebloemolie
Witte chocolade 120
Slagroom – niet opgeklopt 120




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   150° Celsius.
  • Baktijd:                ± 25 minuten met ovenschuif open.

Werkwijze macarons:

  • Zeef de amandelpoeder en weeg deze daarna af. Of draai de amandelpoeder en de poedersuiker in een keukenmachine fijn.
  • Breng deze massa op kleur met de groene poederkleurstof.
  • Draai het eiwit op middelmatige snelheid luchtig met een garde.
  • Voeg ongeveer elke 45 seconden een eetlepel kristalsuiker toe.
  • Klop het eiwit tot een redelijk stevig schuim.
  • Haal dit onder onder de planeetmenger vandaan.
  • Vermeng de helft van het amandelpoeder/poedersuiker mengsel met een spatel met het opgeklopte eiwit.
  • Vermeng daarna ook de rest. Vermeng dit totdat het een mooie gladde glimmende massa is.
  • Leg een spuitzak met een gladde spuit van 7 mm klaar en vul deze.
  • Spuit op drie verschillende bakplaten drie verschillende maten macarons.
  • Laat deze ongeveer 30 minuten drogen. Tip: tik met een vinger een macaron aan, deze hoort dan niet meer te plakken aan je vinger.
  • Bak de macarons af op een omgekeerde bakplaat of een ring wanneer dit mogelijk is. Dit om teveel warmte van onderen te voorkomen.
  • Bak ze af in een oven van ongeveer 150° Celsius met de ovenschuif open. Tip: wanneer dit niet mogelijk is, mogelijk is het dan een optie om de ovenklep thuis op een kleine kier te zetten.
  • Tijdens het afkoelen onderstaande pistache vulling maken.

Werkwijze pistache vulling:

  • Rooster de pisachenootjes in een oven en laat deze afkoelen.
  • Weeg het water en de suiker af in een steelpannetje en zet deze op het vuur.
  • Verwarm deze naar ongeveer 120 graden.
  • Voeg de pistachenootjes toe en vermeng deze met de suikerstroop totdat deze wit uitslaan.
  • Haal de steelpan van het vuur en los de pistachenootjes op bijvoorbeeld een plaatje of schaaltje en laat deze afkoelen.
  • Doe deze pistachenootjes in een keukenmachine samen met het amandelpoeder.
  • Mix het geheel een paar minuten. Voeg daarna een klein beetje zonnebloemolie toe om een iets smeuïgere massa te verkrijgen.
  • Draai het geheel nog langer in de keukenmachine. Uiteindelijk komt de olie vrij uit de noten en wordt het lekker smeuïg.
  • Haal de pistachepasta uit de keukenmachine.
  • Smelt de witte chocolade en zet een steelpan met de slagroom op het vuur.
  • Verwarm de slagroom (koken) en voeg de pistachepasta toe. Vermeng dit goed en snel.
  • Vermeng dit daarna met de witte chocolade.


Werkwijze kerstboompjes:

  • Bouw deze kerstboompjes op zoals in de foto.
  • Eventueel afwerken met decoratie en wat goudspray.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here