Op zoek naar een hartige kaaskoekje wat vliegensvlug te maken is? Dan ben je bij dit recept van BakkersBaas op het juiste adres. Deze kaasbolletjes zijn echt heel erg gemakkelijk te maken. Qua decoratie is er eindeloos te variëren. In ons recept gebruiken we cashewnoten ter decoratie. Uiteraard zijn er ook andere noten te gebruiken of denk bijvoorbeeld aan een beetje maan- en/of sesamzaad. Het is dan wel raadzaam om het kaasbolletje ietwat vochtig te maken.
Grondstoffen | Gram |
Roomboter | 275 |
Melk | 40 |
Patentbloem | 250 |
Geraspte oude kaas | 150 |
Zout en peper | 2 – puntje peper |
Overige grondstoffen | Gram |
Cashewnoten |
Aanwijzingen:
-
- Baktemperatuur: 175° Celsius.
- Baktijd: ± 20 – 25 minuten.
Werkwijze:
- Zet een bakplaat klaar met bakpapier en prepareer een spuitzak met een rond spuitje van Ø 8 mm.
- Verwarm de roomboter en maak deze enigszins zalvig.
- Doe de boter in een machinebekken en roer deze glad met de melk (met behulp van een vlinder).
- Meng daarna de patentbloem door de boter/melkmassa.
- Voeg de geraspte oude kaas tot aan de massa.
- Voeg het zout en eventueel wat peper toe. Tip: voeg niet alle zout in één keer toe, controleer eerst de smaak van de oude kaas.
- Tip: gebruik voor de variatie ook eens komijnekaas!
- Spuit met behulp van de spuitzak mooie ronde dopjes (ongeveer 2,5 cm Ø) op de bakplaat die met bakpapier bekleed is.
- Afbakken.