Hazelnoten worden in de bakkerij voor allerlei doeleinden gebruikt. Hazelnoten in koekjes verwerken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. In dit bericht kun je een recept vinden waarmee iedereen thuis in zijn eigen keuken een simpel maar heerlijk hazelnootkoekje kan bereiden en bakken.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 200 |
Basterdsuiker | 50 |
Poedersuiker | 50 |
Zout | 2 |
Ei | 20 |
Melk | 10 |
Zeeuwse bloem | 60 |
Patentbloem | 140 |
Overige grondstoffen | Gram |
Hazelnoten | 200 |
Ei | 20 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 180° Celsius.
- Baktijd: ±16 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
- Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
- Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
- Breng het deeg in verwerkbare toestand zodat je het uit kunt rollen.
- Strooi wat bloem op je werkbank.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 7 mm en rol deze om je rolstok.
- Rol het deeg over de werkbank heen die is bestoven met bloem (dit is tegen het plakken).
- Steek met een ronde koekjessteker Ø 5 cm de koekjes uit.
- Zet deze koekjes in verband op de bakplaat.
- Meng 200 gram gebruineerde hazelnoten met 20 gram ei.
- Leg op ieder koekje 2 of 3 hazelnoten.
- Bak de koekjes af.