Een heerlijk, ouderwets en vrolijk koekje gemaakt van een wrijfdeeg. Om deze margrieten te kunnen maken heb je wel een speciaal spuitmondje nodig. Margrieten zijn bijzondere, lekkere koekjes met veel aandacht voor detail gemaakt. Midden in het koekje zit een klein stukje chocolade- of mokkakoek. Uiteraard kun je deze ook een andere kleur geven door bijvoorbeeld geen cacaopoeder of mokka te gebruiken maar alleen gele kleurstof. Op deze manier lijkt het nog meer op een margrietje.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 375 |
Basterdsuiker | 250 |
Vanille | 2 |
Zout | 5 |
Ei | 75 |
Patentbloem | 250 |
Zeeuwse bloem | 250 |
Overige grondstoffen | Gram |
Cacaopoeder, mokkaextract of kleurstof |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±12 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
-
- Zet een wrijfdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Houdt een klein deel van het deeg achter en kleur dit met cacaopoeder of mokkaextract.
- Spuit het wrijfdeeg direct op je bakplaat, gebruik hiervoor een spuitzak en margrietenspuit.
- Na het spuiten van de margrieten vul je een spuitzak met het deeg dat gekleurd is met cacaopoeder of mokkaextract. Hiermee vul je het midden van het gespoten koekje.
- Bak de margrieten af.