Aardbeienslof

Deze aardbeienslof bestaat uit een heerlijke sloffenbodem met daarop Zwitserse room, aardbeien en wat rozetten van slagroom. Met een beetje hulp van BakkersBaas kan iedereen een heerlijke aardbeienslof maken. Het enige dat jij nodig hebt is een sloffenring om de bodem te kunnen bakken. Wanneer het aardbeienseizoen aanbreekt in Nederland worden erin de bakkerij altijd erg veel aardbeiensloffen gemaakt. Ook tijdens Moederdag is dit één van de meest verkochte producten. Eerst verwijzen we even door naar ons recept voor de bodem.

Sloffenbodem

Overige grondstoffen Gram
Zwitserse room
Aardbeien
Afdekgelei
Slagroom

Werkwijze:

  • Bak een sloffenbodem. Tip: uit ons recept komen 4 bodems. Deze kun je prima bewaren in de vriezer wanneer je deze goed inpakt en in een plastic bak o.i.d bewaard.
  • Maak wat Zwitserse room. Halve hoeveelheid gele room en halve hoeveelheid opgeklopte slagroom (dus 50/50).
  • Spuit met behulp van een spuitzak in het midden van je sloffenbodem een mooie volle baan Zwitserse room. Tip: spuit deze zo dat wanneer je er aardbeien tegen aanzet, de aardbeien tegen de rand van je bodem komen. Als deze meer naar binnen komen te staan lijkt je aardbeienslof minder groot.
  • Haal de kroontjes van je aardbeien en halveer deze. Dit zal ook een beetje afhankelijk zijn van hoe groot de aardbeien zijn.
  • Zet de aardbeien netjes tegen de Zwitserse room aan en zorg ervoor dat de gehele slof rondom bedekt is.
  • Spuit de aardbeien netjes af met de geleimachine. Het liefst met neutrale gelei anders beïnvloed deze de smaak van aardbeien.
  • Klop wat slagroom op.
  • Leg alvast een spuitzak klaar met een grote kartelspuit.
  • Spuit met behulp van de spuitzak de aardbeienslof af met een aantal rozetten. Tip: je kunt natuurlijk ook kiezen voor ronde doppen of iets anders.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here