Gevulde koeken

In dit bericht is de receptuur te vinden voor de alom bekende gevulde koeken die wij natuurlijk allemaal kennen. Een mooie glanzende koek met een heerlijke vulling van spijs. Deze heerlijke koek vraagt om een aantal voorbereidingen, zoals het zetten van een zetdeeg en het aanmaken van de spijsvulling. We beginnen met het zetten van het deeg volgens onderstaande receptuur.

Grondstoffen Gram
Boter 275
Basterdsuiker 250
Zout 2
Citroenrasp 5
Ei 50
Water 20
Zeeuwse bloem 500
Koolzuur 10

Amandelspijsvulling:

500 gram amandelspijs
25 gram citroenrasp
50 gram heelei
eventueel iets water toevoegen om de vulling beter spuitbaar te maken.

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Bereid een spuitbare spijsvulling volgens deze werkwijze.
  • Haal het deeg uit de koeling en breng deze in verwerkbare toestand. Dit betekent dat deze uitgerold kan worden.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2 mm en steek met een steker van Ø 9 cm de plakjes deeg uit.
  • Leg de helft van de uitgestoken deegplakken op een bakplaat. Spuit hierop in het midden de spijsvulling.
  • Leg de overige deegplakjes over de spijsvulling en druk deze voorzichtig aan.
  • Bestrijk de bovenkant met eistrijksel en druk in het midden een halve amandel of doe er een aantal op.
  • Laat het eistrijksel op de koeken licht aandrogen.
  • Bestrijk de gevulde koeken voor de 2keer en bak deze af.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here