Pitmoppen

Pitmoppen zijn ook echt oud-Hollandse koekjes. Het is een heerlijk vierkant koekje waar ook nog eens twee halve amandelen op zitten. In dit bericht kun je het recept vinden en zal duidelijk uitgelegd worden hoe jij dit heerlijke koekje zelf kunt maken.

Grondstoffen Gram
Boter 300
Basterdsuiker 300
Citroenrasp 15
Zout 2
Ei 50
Zeeuwse bloem 500
Koolzuur 5

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   180° Celsius.
  • Baktijd:                ±15 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
  • Breng het deeg in verwerkbare toestand zodat je het uit kunt rollen.
  • Strooi wat bloem op je werkbank.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm en rol deze om je rolstok.
  • Rol het deeg over de werkbank heen die is bestoven met bloem (dit is tegen het plakken).
  • Snij de koekjes 4 x 4 cm.
  • Strijk de koekjes met ei en druk er twee halve amandelen zachtjes op.
  • Strijk nu de koekjes met halve amandelen nog een keer met ei.
  • Til de koekjes met behulp van een glaceermes op en zet het koekje op de bakplaat.
  • Zet de koekjes in verband en bewaar wat ruimte tussen de koekjes (zet ze dus niet tegen elkaar aan).
  • Bak de koekjes af.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here