Pindakoeken

Zelf koekjes bakken is leuk om te doen en helemaal niet moeilijk. Koekjes hebben we in allerlei maten en smaken. Koekjes in combinatie met noten zijn samen een bijzonder goed huwelijk. Daarom gaan we in dit artikel grote pindakoeken maken. Deze koeken zijn heel gemakkelijk en snel te maken.

Grondstoffen Gram
Boter 300
Basterdsuiker 150
Zout 2
Ei 50
Zeeuwse bloem 450
Bakpoeder 5
Overige grondstoffen  Gram
Pinda’s 500
Ei 80

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   175° Celsius.
  • Baktijd:                ±18 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een deeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt en koel het deeg.
  • Zet je bakplaat klaar en vet deze in met bakspray.
  • Breng het deeg in verwerkbare toestand zodat je het uit kunt rollen.
  • Strooi wat bloem op je werkbank.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm en rol deze om je rolstok.
  • Rol het deeg over de werkbank heen die is bestoven met bloem (dit is tegen het plakken).
  • Steek met een ronde koekjessteker Ø 8 cm de koeken uit.
  • Leg deze in verband op de werkbank en strijk deze met ei.
  • Meng 500 gram pinda’s met 80 gram ei.
  • Druk de ronde plakken in de pinda’s en zet deze in verband op de bakplaat.
  • Bak de pindakoeken af in de oven.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here