Amandelbroodjes

Amandelbroodjes zijn echt makkelijk en vooral ook echt leuk om te maken. Het is een broodje van bladerdeeg en is rijk gevuld met amandelspijs en gedecoreerd met suiker. Uiteraard hebben we een stuk korstdeeg nodig om deze amandelbroodjes te kunnen maken. Er is op BakkersBaas zowel een werkwijze te vinden voor Hollandse- en Frans korst. In dit bericht gaan wij je helpen bij het maken van een aantal heerlijke amandelbroodjes. Uit onderstaand recept komen ongeveer 30 amandelbroodjes. Je kunt het recept ook halveren, of ze niet afgebakken zonder suiker erop bewaren in de vriezer. Zo kun je altijd snel wat amandelbroodjes afbakken.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 1200
Overige grondstoffen Gram
Spuitbare spijs 1200
Grovere kristalsuiker




Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   220° Celsius.
  • Baktijd:                ±20 á 25 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • De korst na het zetten even laten rusten.
  • Rol het korstdeeg uit op 2 mm.
  • Rol het korstdeeg uit over een met bloem bestoven werkbank.
  • Maak de gehele korstplak vochtig met water. Tip: licht vochtig, niet zeiknat.
  • Snij banen van 12 á 13 cm breed.
  • Breng met behulp van een spuitzak en grote ronde spuit een mooie rechte streep amandelspijs aan.
  • Vouw het korstdeeg over vulling heen en druk deze goed aan.
  • Snij nu broodjes van 12 cm breed.
  • Maak de bovenkant vochtig met water en druk het broodje in de suiker.
  • Zet de amandelbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Tip: zet de broodjes met de zijkant (waar je spijs ziet) tegen elkaar.
  • Bak ze af nadat ze een kwartier hebben staan rusten op de bakplaat.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here