Suikervlinders

Eenvoudige en lekkere knapperige koekjes in vlindervorm. Deze zoete variant vereist alleen een stuk korstdeeg en basterdsuiker. Wanneer je een stuk korstdeeg op voorraad heb zijn deze koekjes echt in no-time te maken. Wanneer je op zoek bent naar een hartige variant, verwijzen we graag door naar ons recept voor kaasvlinders. Uiteraard hebben we voor deze suikervlinders eerst een stuk korstdeeg nodig.

Hollandse korst

Grondstoffen Gram
Korstdeeg 600
Overige grondstoffen Gram
Basterdsuiker (klontvrij) 300 – 350

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   190° Celsius, karamelliseren eventueel in een oven van 250°C.
  • Baktijd:                ±12 minuten.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze wordt uitgelegd.
  • Rol het korstdeeg uit tot een rechthoekige plak en doe dit op 2 mm dikte.
  • Maak de basterdsuiker klontvrij wanneer dit nodig is.
  • De plak vochtig maken met water.
  • Strooi de basterdsuiker over de plak en verdeel deze netjes.
  • Vouw de suikervlinders volgens onderstaand vouwschema op. Tip: bij plaatje 3 beide bovenkanten ietwat vochtig maken met water en dan de laatste keer vouwen.




    Korstvlinders vouwschema
  • Druk deze enigszins stevig aan.
  • Tip: koel de suikervlinders altijd even in de koelkast (30 minuten) zodat je deze makkelijker kunt snijden.
  • Zet een bakplaat klaar met bakpapier.
  • Snij nu suikervlinders met een korstmes van ongeveer 5 mm breed.
  • Leg de vlinders zoals deze gesneden zijn op de bakplaat.
  • Afbakken. Tip: willen de suikervlinders slecht kleuren of wil jij zelf wat meer gekaramelliseerde suiker zien, zet ze dan nog even in een warmere oven (250°C).




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here