Schuimkransjes

In dit recept gaan we je helpen bij het maken van schuimkransjes. Deze schuimkransjes gaan we maken van een kookschuim. In de bakkerij verstaan we onder schuim een erg luchtig en zoet product. Die luchtigheid heeft het schuim te danken aan het eiwit dat opgeklopt wordt. Voor het maken van deze leuke lange schuimpjes heb je onderstaande grondstoffen nodig.

In onderstaande receptuur zie je tweemaal fijne kristalsuiker (castormelis) staan. Dat klopt. Van de 215 gram water en 625 gram suiker ga je een suikerstroop koken. En het eiwit (250 gram) en de andere hoeveelheid suiker is om het eiwit op te kloppen. Dit wordt duidelijk uitgelegd in de werkwijze die je onderaan dit bericht kunt vinden.

Grondstoffen Gram
Water 215
Fijne kristalsuiker (castormelis) 625
Eiwit 250
Fijne kristalsuiker (castormelis) 250
Overige grondstoffen Gram
Decoratiesuiker

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   125° Celsius.

Werkwijze:

  • Maak een kookschuim zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Zorg voor wat gekleurde grove suiker. Dit zal dienen als decoratie.
  • Een spuitzak met een grote kartelspuit.
  • Vul de spuitzak met het kookschuim.
  • Spuit mooie schuimkransjes.
  • Strooi wat decoratiesuiker over de schuimpjes.
  • Afbakken in een oven van 125°C en wanneer mogelijk de stoomschuif open. Tip: thuis kun je ook de ovenklep eventueel op een kiertje zetten (mits dit mogelijk is).
  • Wanneer de schuimpjes loskomen van het bakpapier is dit al een indicatie dat ze bijna klaar zijn. Pak een schuimpje van het midden van de bakplaat, breek deze in tweeën en bepaal of je het schuimpje nog iets langer wil bakken. Dit schuimpje van kookschuim mag nog ietwat taai zijn aan de binnenkant.
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here