Nougatientjes

Een nougatientje is een heerlijk koekje met stukjes nougat erin verwerkt. Deze koekjes worden ook wel Amsterdamse koggetjes genoemd. Dit koekje is ontstaan in het jaar 1934 in Amsterdam. Dit gebeurde tijdens een wedstrijd waar een nieuw lokaal koekje ontworpen moest worden. Er volgde een felle strijd tussen de neutrale en de Rooms-katholieke banketbakkers. Aan deze wedstrijd hebben wij dus het nougatientje te danken.

Grondstoffen Gram
Boter 300
Basterdsuiker 250
Zout 2
Vanille 1
Melk 25
Zeeuwse bloem 225
Patentbloem 50
Koolzuur 5
Nougat 125

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit het roerdeeg direct op je bakplaat. Spuit ronde kleine dopjes en bewaar de nodige ruimte tussen je koekjes. Het koekje zal namelijk erg uitvloeien op de bakplaat.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here