Washingtons

In dit bericht kun je de receptuur vinden van Washingtons. Een oud-Hollands koekje waar iedere bakker vroeger weleens mee in aanraking is gekomen. Dit koekje valt onder een roerdeeg. Het zal hierdoor dus sterk uitvloeien op je bakplaat.

Grondstoffen Gram
Boter 225
Basterdsuiker 225
Zout 2
Citroenrasp 5
Ei 25
Zeeuwse bloem 125
Patentbloem 125

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   170° Celsius.
  • Baktijd:                ±12 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).

Werkwijze:

  • Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
  • Spuit de Washingtons direct op je bakplaat. Spuit ronde kleine rozetjes en bewaar de nodige ruimte tussen je koekjes. Het koekje zal namelijk erg uitvloeien op de bakplaat.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here