In dit bericht kun je de receptuur vinden van Washingtons. Een oud-Hollands koekje waar iedere bakker vroeger weleens mee in aanraking is gekomen. Dit koekje valt onder een roerdeeg. Het zal hierdoor dus sterk uitvloeien op je bakplaat.
Grondstoffen | Gram |
Boter | 225 |
Basterdsuiker | 225 |
Zout | 2 |
Citroenrasp | 5 |
Ei | 25 |
Zeeuwse bloem | 125 |
Patentbloem | 125 |
Aanwijzingen:
- Baktemperatuur: 170° Celsius.
- Baktijd: ±12 minuten (tot ze goudbruin van kleur zijn).
Werkwijze:
- Zet een roerdeeg zoals in deze werkwijze beschreven wordt.
- Spuit de Washingtons direct op je bakplaat. Spuit ronde kleine rozetjes en bewaar de nodige ruimte tussen je koekjes. Het koekje zal namelijk erg uitvloeien op de bakplaat.