Cake

In dit bericht is de basisreceptuur te vinden voor een heerlijke cake. Cake heeft een eenvoudig basisrecept, namelijk boter, eieren, suiker en (beslag)bloem. Wanneer er geen beslagbloem wordt gebruikt kan er nog een rijsmiddel aan toegevoegd worden. Gebruik dan gewoon patentbloem om je cakebeslag te bereiden en doe hier wat bakpoeder bij.

Beslagbloem wordt speciaal geproduceerd zodat bakkers deze bloemsoort kunnen gebruiken in hun beslagen. Het wordt in de bakkerij dan ook vaak gebruikt. De beslagbloem die in de bakkerij wordt gebruikt bevat meestal ook bakpoeder, dit om net dat klein beetje ondersteuning te geven. Hierdoor zal het product iets luchtiger worden.

De verhoudingen tussen de grondstoffen van een cake zijn heel simpel. De verhouding is namelijk 1:1:1:1. Dit betekent dat je van alle grondstoffen evenveel nodig hebt. Wanneer je alleen patentbloem tot je beschikking hebt is dit ook prima te gebruiken. Je kunt dan eventueel 5 gram bakpoeder aan de bloem toevoegen.

Grondstoffen Gram
Boter 200
Suiker 200
Ei 200
(Beslag)bloem 200
Zout 2

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   160° Celsius.
  • Baktijd:                ±60 minuten.

Werkwijze:

  • Deze receptuur voor cake kun je volgens twee methoden draaien/mixen.
  • Namelijk de koude methode en de warme methode.
  • Tip: De warme methode van cake draaien/mixen zal resulteren in een iets luchtigere cake die in onze beleving daardoor smaakvoller is.
  • Tip: Wil je eventueel een vulling aan je cake toevoegen, zoals wat krenten en/of rozijnen dan zal je de koude methode moeten gebruiken. De warme methode is hier niet geschikt voor. De vulling zal naar de bodem van je cakeblik zakken.
1 REACTIE

  1. Bedankt voor de instructieve video’s en de wijze van werken. Vroeger, maar dat is 65 jaar geleden heb ik het halfwas diploma van brood/banket gehaald. Nu begin ik weer te bakken en de terminologie ken ik terug.
    Een heel goede site. Een vraag moet de suiker geen basterdsuiker? En nu woon ik in Australia. Heel bijzonder dat men een donatie kan geven voor de koala’s te helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:
Please enter your comment!
Please enter your name here