Korstschelpen

Korstschelpen worden in de bakkerij erg vaak gebruikt om verschillende soorten gebakjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk vruchtenschelpje met gevarieerd fruit of met alleen Hollandse aardbeien. Een heerlijke krokant schelpje dat van korstdeeg is gemaakt is de basis van deze twee heerlijke varianten.

Nu kun je natuurlijk korstschelpen kant-en-klaar kopen bij een groothandel maar eigenlijk is het zo gemakkelijk te maken dat je dit beter gewoon zelf kunt doen. Dit bespaart je uiteindelijk een hoop geld en je kunt zelf bepalen hoe groot je korstschelpen worden. Je zal hiervoor wel eerst een korstdeeg moeten maken, maar met de werkwijze die op BakkersBaas te vinden is, is dat natuurlijk een fluitje van een cent. Gebruik onderstaande werkwijze om een Hollandse korst te maken, natuurlijk is ook de Franse methode te gebruiken die op onze website te vinden is.

Werkwijze: Hollandse korst

Aanwijzingen:

  • Baktemperatuur:   200° Celsius / nadrogen 160° Celsius.
  • Baktijd:                ±18 minuten (tot ze mooi gekleurd zijn) en nadrogen tot ze gaar zijn.

Werkwijze:

  • Zet een korstdeeg zoals in bovenstaande werkwijze uitgelegd wordt.
  • Bestuif je werkbank licht met bloem.
  • Rol je korstdeeg uit op 2 mm. Tip: op een uitrolmachine in de bakkerij zal je je korstdeeg twee of drie keer op deze dikte uit moeten rollen voordat hij werkelijk deze dikte heeft.
  • Rol het korstdeeg over de met bloem bestoven werkbank.
  • Rol dan met een rolstok het stuk korstdeeg bij (zorg ervoor dat hij nog dunner wordt).
  • Zet een bakplaat klaar met vormpjes.
  • Maak het korstdeeg vochtig met water.
  • Gebruik een korstprikker (of vork) om gaatjes in het dunne korstdeeg te prikken.
  • Gebruik een steker (rond of gekarteld) van ongeveer 10 cm om ronde plakjes uit te steken.
  • Druk deze met de vochtige kant in de kristalsuiker.
  • Leg deze weer omgedraaid (met de suiker naar boven) netjes op de vormpjes.
  • Laat je korstschelpen nog even rusten voordat je ze gaat bakken.
  • Bak ze af in een oven van ongeveer 200° Celsius en laat ze nadrogen op 160° Celsius. Tip: om te bepalen of het korstdeeg gaar is haal je voorzichtig (kan warm zijn) een schelpje van zijn vormpje af. Je kunt dan zien of de korst gaar is.




LAAT EEN REACTIE ACHTER

Inloggen via:




Please enter your comment!
Please enter your name here